vormen.png

Vormen

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek heeft u verreweg de laagste maandlasten. Gedurende de looptijd bouwt u geen vermogen op en betaalt u alleen fiscaal rente. Gevolg hiervan is dat u geen kapitaal opbouwt, dat uw hypotheekschuld niet daalt en dat u maximale aftrek heeft gedurende de looptijd. Aan het eind e van de looptijd kunt u de hypotheek in een keer  aflossen. U kunt de hypotheek ook laten doorlopen. In dat geval moet u wel rekening houden met de belastingwetgeving. Daarin is vastgelegd dat de renteaftrek van een hypotheek maximaal 30 jaar mag duren. U kunt de aflossingsvrije hypotheek combineren met een andere hypotheekvorm, bijvoorbeeld met een spaarhypotheek.

Lineaire Hypotheek

Bij de lineaire hypotheek betaalt u elke maand een bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Het aflossingsdeel is een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Het aflossingsdeel is een vast bedrag, namelijk het totale hypotheekbedrag gedeeld door het aantal maanden van de looptijd. Op die manier  neemt uw schuld langs een rechte lijn af, zodat op de einddatum de hypotheek geheel is afgelost. Omdat u rente betaalt over een afnemende schuld, wordt het totaal te betalen maandbedrag tijdens de lopende rentevaste periode steeds wat lager.

Annuïteiten hypotheek

Bij de Annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Dit bedrag blijft bij gelijkblijvende rente de hele looptijd hetzelfde. Wijzigt de rente na afloop van een rentevaste periode, dan wordt ook het maandbedrag aangepast. Het maandbedrag kan dus wel wijzigen. In het begin is het aflossingsdeel daarvan klein en het rentedeel groot. Maar tijdens de looptijd verschuift dit geleidelijk. Dan wordt het aflossingsdeel steeds groter en het rentedeel steeds kleiner. Op einddatum is de hypotheek geheel afgelost.

Beleggingshypotheek

Bij de beleggingshypotheek bouwt u kapitaal op door te beleggen in fondsen. Beleggen brengt bepaalde risico’s met zich mee. Het eindkapitaal kan hoger, maar ook lager dan beoogd uitvallen.

Leven hypotheek

Ziet u het niet zitten om zelf te beleggen? Maar wilt u wel profiteren van de kansen op de beurs en van lage maandlasten? Dan is de levenhypotheek voor u een oplossing

Wilt u alle beleggingsrisico’s volledig uitsluiten? Laat uw premies dan beleggen met ingebouwde garanties. Daarin heeft u een gegarandeerd rendement tot aan het einde van de looptijd van uw verzekering. En zijn de beursontwikkelingen positief, dan ontvangt u ook nog een bonusrendement!

Spaar hypotheek

Als u echt zekerheid zoekt, dan is de spaarhypotheek de beste optie voor u. Over de hypothecaire lening betaalt u alleen rente. Naast de hypotheekrente betaalt u een spaar-en een risicopremie. Met de spaarpremie spaart u het bedrag bij elkaar dat nodig is om de hypotheek aan het eind van de looptijd in één keer af te lossen. Hierdoor profiteert u maximaal van de fiscale renteaftrek. Omdat de spaarhypotheek een vaste rente vergoedt over uw spaardeel, bent u er zeker van dat u voldoende vermogen opbouwt voor de aflossing van uw hypotheek. Het rentepercentage dat u ontvangt over uw spaardeel, is gelijk aan het rentepercentage over uw hypotheek. Zo heeft u de zekerheid dat de aflossing is geregeld en uw maandlasten ook in de toekomst stabiel blijven. De risicopremie betaalt u voor een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat hypotheek voor een deel of in zijn geheel wordt afgelost wanneer een van de partners komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering.

Krediethypotheek

Bij de krediethypotheek kunt u tot een afgesproken bedrag (de kredietlimiet) onbeperkt geld opnemen en zonder boetes aflossen. De Krediethypotheek is een aflossingsvrije hypotheek: u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente is variabel en wordt iedere maand opnieuw vastgesteld.

 

 

 

 

 

 

Ervaring van klanten

Het hypotheekadvies was subliem!

Alle zaken werden duidelijk uitgelegd. Omdat het advies ons zo goed beviel, hebben we dit kantoor doorverwezen aan een familielid met goed resultaat! Super tevreden!

Kees en Mattie

Lees alle referenties

Hypotheek Check

Minder betalen aan uw maandelijkse hypotheeklasten? Met onze gratis check kunnen wij vrijblijvend voor u nakijken of u kunt besparen.
Lees verder...