Huis kopen

Hulp bij het kopen van je droom huis?

Wil jij zorgeloos je droomhuis kopen? Financieel Vooruit helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen. Wij denken namelijk met jou mee, vanaf de eerste bezichtiging totdat jij je handtekening zet onder het koopcontract. Ook daarna begeleiden wij je volledig om er zeker van te zijn dat de financiering op tijd rond is. Zelfs van de sleuteloverdracht maken wij een feestje.

Wij ontzorgen je dus volledig tijdens het hele proces. Daardoor hou jij meer tijd en energie over voor de leuke kanten van het kopen van een huis. Zoals het nadenken over de inrichting of een mogelijke verbouwing.

Waarom Financieel Vooruit?

  • Gespecialiseerd in de aankoop van woningen
  • 100% onafhankelijk en afgestemd op jouw behoeftes
  • Wij vergelijken hypotheken bij alle banken
  • Kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Hypotheek berekenen

STAP 1

Financiële mogelijkheden verkennen

Benieuwd wat je kunt lenen voor een huis? Hieronder kun je je maximale hypotheek berekenen. Zo krijg je alvast een idee van wat jouw mogelijkheden zijn.

Natuurlijk gaan we dit verder onderzoeken als jij besluit samen met ons op zoek te gaan naar jouw droomhuis. We brengen jouw persoonlijke situatie in kaart en zetten de financiële mogelijkheden op een rijtje. Daarmee hebben we een mooi uitgangspunt voor de zoektocht naar een huis dat bij jou past.

Bezichtigen

Hypotheek advies gesprek voor starters

Bereken direct je maximale hypotheek

STAP 2

Bezichtigen

Als je een huis hebt gevonden dat past bij jouw financiële mogelijkheden, begint de huizenjacht echt: we gaan bezichtigen! Je neemt ons mee als aankoopmakelaar om goed in kaart te brengen wat de bouwkundige staat van het huis is. Waar jij misschien al helemaal verliefd bent op een huis, blijven wij kritisch en nuchter kijken.

Zo ontdekken we samen welke woning het beste past bij jouw toekomst. Heb je je droomhuis gevonden en kan je deze betalen? Dan is het tijd om een bod uit te brengen. Ook daar helpen we je graag bij.

Onderhandelen & deal sluiten

Bezichtiging van droomhuis

Voorkomen dat je een te duur huis koopt

Door de huidige overspannen woningmarkt moet je snel handelen. Hierdoor breng je misschien ongewild een te hoog bod uit of raak je zo gestresst dat je helemaal niet in actie durft te komen. Gelukkig kun je Financieel Vooruit inschakelen om ervoor te zorgen dat je die leuke woning toch kunt kopen, én tegen de meest gunstige prijs.

Advies afgestemd op jouw woonwensen

Financieel Vooruit komt op voor jouw financiële belangen. We kijken niet alleen naar de beste hypotheek, maar we denken ook actief met jou mee welke woningen het meest geschikt voor jou zijn.

Wat is het huis echt waard?

Doordat we samen gaan bezichtigen, krijgen we een goed beeld van de waarde van de woning. We kijken kritisch naar de bouwkundige staat van de woning en waarschuwen je voor mogelijke gebreken of achterstallig onderhoud.

We stellen de juiste vragen. Hoe staat de omgeving bijvoorbeeld bekend en hoe zit het met de verkoop van vergelijkbare huizen? Wat staat er in het bestemmingsplan? Voegt een eventuele verbouwing ook echt extra waarde toe aan het huis? Hoeveel onderhandelingsruimte zit er in de vraagprijs?

Door hier samen goed bij stil te staan, kun je er zeker van zijn dat jouw toekomstige huis ook echt het huis van jouw dromen wordt én blijft.

STAP 3

Onderhandelen & deal sluiten

Financieel Vooruit helpt je onderhandelen met de verkoper van het huis. Omdat we samen met jou het huis hebben bezichtigd en goed hebben onderzocht wat het huis waard is, weten we waar de onderhandelingsruimte zit. Als er bijvoorbeeld zaken hersteld moeten worden, heeft dat invloed op de waarde van de woning.

Samen bepalen we een strategie en brengen dan een goed onderbouwd bod uit. Het onderhandelen is begonnen! We blijven je begeleiden in dit proces, net zolang tot de deal rond is. Of niet. Want we beschermen je ook voor het uitbrengen van een te hoog bod. Daarom is het fijn dat we je financiële mogelijkheden van tevoren in kaart hebben gebracht.

Hypotheek regelen

Bezichtiging van droomhuis

Zet je roze bril even af

Om een goed onderbouwd bod te kunnen doen, houden we rekening met een aantal zaken:

  • Bouwkundige staat van de woning
  • Achterstallig onderhoud
  • Eventuele (verborgen) gebreken
  • Bestemmingsplan
  • Verkoopprijzen vergelijkbare woningen
  • Jouw financiële mogelijkheden

 

STAP 4

Hypotheek regelen

Zodra jij en de verkoper het eens zijn over de prijs, zal de verkopende partij een koopovereenkomst opstellen. Het zal je niet verbazen dat de verkoper daar zelf het meeste voordeel uit probeert te halen.

Dat is precies de reden waarom Financieel Vooruit de koopovereenkomst altijd voor jou controleert. Staan er onjuistheden in of word jij als koper te veel benadeeld? Dan corrigeren we dat voor jou en zorgen ervoor dat jij met een gerust hart je handtekening onder het contract kunt zetten.

Zodra het koopcontract door beide partijen getekend is, kan de hypotheek worden aangevraagd.

 

Hypotheekstukken aanleveren

Wij zorgen ervoor dat het dossier helemaal op orde is voordat het bij de bank wordt ingediend. We hebben jou dan al een lijstje gestuurd met stukken die je zelf kunt verzamelen, zoals een werkgeversverklaring en een kopie van je legitimatiebewijs. Maar we zorgen ook voor een goed taxatierapport en een eventueel bouwkundig rapport.

Als we de hypotheekstukken compleet hebben, sturen we ze naar de bank die de hypotheekaanvraag zal beoordelen. Omdat we zorgvuldig jouw financiële situatie inventariseren, is de kans dat je de hypotheek krijgt, bijna 100%.

We houden goed in de gaten of de bank alles op tijd verwerkt, zodat het geld beschikbaar is op het moment dat jij bij de notaris zit voor de overdracht.

Sleuteloverdracht

STAP 5

Sleuteloverdracht

De hypotheek is rond. Wij hebben de akte van hypotheek, de akte van levering en de eindafrekening voor jou gecontroleerd. Tijd om de officiële stukken te ondertekenen en de koop helemaal rond te maken.

Wij gaan graag met je mee naar de laatste inspectie van je nieuwe woning en aansluitend de officiële sleuteloverdracht bij de notaris. Vanaf nu ben jij de eigenaar van je nieuwe woning. Gefeliciteerd!

 

Sleuteloverdracht met starters

We blijven je volgen!

Het doel is bereikt: het huis is nu van jou. Toch laten we je niet los. Ook na de aankoop van je nieuwe woning zijn er financiële zaken om rekening mee te houden. Denk aan het betalen van de hypotheek, het afsluiten van verzekeringen en het aanvullen van je pensioen. Of misschien verandert er iets in je persoonlijke omstandigheden, waardoor je financiële situatie wijzigt. Ook dan staan we graag voor je klaar.

Natuurlijk kun je ons altijd bellen als je advies wilt. Maar we nemen zelf ook regelmatig contact met je op om te horen hoe het gaat. Bijvoorbeeld halverwege de rentevaste periode en een jaar vóór het aflopen daarvan. Dan bespreken we graag met je welke keuze je het beste kunt maken. Financieel Vooruit helpt je nu én in de toekomst.

Meest gestelde vragen over het kopen van een huis

Wat betekent kosten koper?

Kosten koper (afgekort k.k.) zijn de kosten die je moet maken om eigenaar van een woning te worden. Onder de kosten koper vallen de overdrachtsbelasting en notariskosten voor de hypotheekakte.

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Je maximale hypotheek berekenen, is vaak de eerste stap van de huizenjacht. Zo weet je
binnen welke prijsklasse je een huis kunt zoeken. Reken je mee?

Hilbert Fridsma is onafhankelijk financieel adviseur

Tijd voor een afspraak

Ben jij er klaar voor om financieel vooruit te gaan? Maak kennis met ons door een afspraak te maken. Vrijblijvend en kosteloos. Want Financieel Vooruit zorgt beter voor jouw geld.

Kennismaken