Veelgestelde vragen

Financieel advies

Nam elit orci, vestibulum vitae pretium sed?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een waarborgfonds dat borg staat als jij de rente en aflossing van je hypotheek niet meer betaalt. Bijvoorbeeld doordat je je baan verliest of dat je arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor loopt de bank minder risico en geeft je daarom extra korting op de hypotheekrente.
Lees verder

Verder lezen »

De waarde van je woning mag in 2019 maximaal € 290.000 zijn. Je mag dan een maximale hypotheek van € 290.000 (100 % van de woningwaarde) hebben. Indien je gaat verbouwen en je doet dit volledig op basis van energiebesparende maatregelen, dan is dit bedrag zelfs € 307.400. ( ofwel 106 % van de woningwaarde na verbouw).

Wil je ook weten of je aan de voorwaarden van NHG voldoet? Neem dan gerust contact met ons op.

Verder lezen »

Huis kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

Verder lezen »

Kosten koper (afgekort k.k.) zijn de kosten die je moet maken om eigenaar van een woning te worden. Onder de kosten koper vallen de overdrachtsbelasting en notariskosten voor de hypotheekakte.

Verder lezen »

Je maximale hypotheek berekenen, is vaak de eerste stap van de huizenjacht. Zo weet je
binnen welke prijsklasse je een huis kunt zoeken. Reken je mee?

Verder lezen »
Hilbert Fridsma is onafhankelijk financieel adviseur

Tijd voor een afspraak

Ben jij er klaar voor om financieel vooruit te gaan? Maak kennis met ons door een afspraak te maken. Vrijblijvend en kosteloos. Want Financieel Vooruit zorgt beter voor jouw geld.

Kennismaken